Celia! vertelt het waargebeurde verhaal over twee Cubaanse vrouwen: Celia Sánchez en Celia Cruz. De een van cruciaal belang voor de Cubaanse revolutie, de ander een populaire zangeres die naar de Verenigde Staten is gevlucht. Sánchez probeert Cruz tijdens de Koude Oorlog over te halen om terug te keren naar Cuba. Daarmee ontstaat tussen de vrouwen een conflict over idealisme, solidariteit, vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid.

Eric Corton speelt Fidel Castro in de Salsa theaterproductie Celia! 
Susan Visser en Manoushka Zeegelaar Breeveld spelen de rollen van Celia Sánchez en Celia Cruz. 

De tekst is van Koos Terpstra, de regie van Jörgen Tjon A Fong en de swingende salsamuziek van de band Timbazo. Urban Myth is vaste bespeler van de Stadsschouwburg Amsterdam.

Vorig seizoen speelde het gezelschap bij ons We Hadden Liefde, We Hadden Wapens. De zoektocht naar identiteit in een cultureel divers land is een belangrijk thema in Urban Myths theaterstukken.

www.urbanmyth.nl

“Manoushka Zeegelaar Breeveld vertolkt de liedjes met veel gevoel, terwijl Susan Visser opponente Sanchez speelt en enkele keren uit haar rol stapt om te koketteren met haar imago van romcom-actrice.”
NRC
761
804

Meer van ons programma

Za 23 feb Mix & Match
  • Event
  • Februari Filmmaand / Mix & Match

Za 23 feb Mix & Match

Een dag in het teken van ruimte en het heelal

Zaterdag 23 februari
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten