Wat is waarheid? Hoe goed kun jij een leugen herkennen? Wie liegt er zó goed dat hij de waarheid spreekt? Als je tussen 6 en 12 jaar oud bent, leer je langzaam fantasie en werkelijkheid onderscheiden en begin je leugens te herkennen. Misschien lieg je zelf ook weleens! De jokkebrokker wil het daar eens met je over hebben en je erover laten nadenken.

Monsieur Fantastique Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd begint hij langzaam te geloven dat hij écht kan toveren. De baas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

De jokkebrokker is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt?

 

www.maastd.nl

scènefoto's: Nichon Glerum

Wil je alvast een beetje warmdraaien, en oefenen in het ontdekken van leugens?
Bekijk dan deze 3 filmpjes rechtstreeks uit De Leugenkeuken:
Les 1
Les 2
Les 3

“Kindervoorstelling over de noodzaak van magie met een uitstekende cast”
de Volkskrant
““Kinderen die voluit meeleven, ouders op het puntje van de stoel, en dat bij een verhaal over waarheden en leugentjes: wat wil je nog meer. De jokkebrokker van Maas theater en dans/WAT WE DOEN is weer zo’n productie waar je blij uit komt. Een 6+ voorstelling, maar maak er gerust 100- van. Dat is het leuke aan goed jeugdtheater. Een inventief en aanstekelijk spel met waarheid en leugens, met lol en verdriet, en met zowel grappige (rijm)teksten als een sterke choreografie, tot slapstick aan toe.””
Dagblad van het Noorden
“De voorstelling is leerzaam, heeft humor en zet je aan het denken over de definitie van liegen”
I Love Theater
““Met mijn twee jongens van 6 en 8 écht genoten van een middagje toneel. Het is een voorstelling die leuk is voor jong en oud en die ik iedereen zou willen aanbevelen. Veel dank!””
Een bezoeker aan de voorstelling
““Mijn kinderen zijn niet snel onder de indruk maar bij deze voorstelling waren ze van begin tot eind geboeid! Spanning en humor wisselen elkaar af. Zeer sympathieke cast met aandacht voor jong en oud.””
Een bezoeker aan de voorstelling
“Wat een feest! (…) Jelka keek haar ogen uit en leefde net als alle andere kinderen in de zaal enorm mee met het spel. De goocheltrucs zijn bijzonder goed gedaan en zelfs vanaf rij 1 niet te ontcijferen. De show is dynamisch en hilarisch ook voor volwassenen”
Blogger Bloei - https://bloei.info/de-jokkebrokker/

Meer van ons programma

Pianocafé
  • Houten Presenteert

Pianocafé

Houtens Muziek Collectief

Zaterdag 3 november 20:00u
Life Itself
  • Film

Life Itself

Met: Oscar Isaac, Olivia Wilde, Samuel L. Jackson, Antonio Banderas, Annette Bening, Mandy Patinkin, Olivia Cooke

Donderdag 22 november20:00u
Life Itself
  • Film

Life Itself

Met: Oscar Isaac, Olivia Wilde, Samuel L. Jackson, Antonio Banderas, Annette Bening, Mandy Patinkin, Olivia Cooke

Vrijdag 23 november20:00u
RBG
  • Film

RBG

Met: Ruth Bader Ginsburg, Jane C. Ginsburg, Bill Clinton

Dinsdag 4 december20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten