LeineRoebana is een dansgezelschap met een internationale reputatie, geleid door Andrea Leine en Harijono Roebana. De choreografen onderscheiden zich door hun unieke stijl en de centrale rol die zij muziek in hun werk geven. We zien de muzikanten ook op de dansvloer. In Sweet Demon begint LeineRoebana bij haar grootste inspiratiebron: het lichaam. In dit geval het mannenlichaam. Als je de muzikaliteit in dat lichaam ontdekt, dan ontstaat er dans. Vanavond staan er geen vrouwen op het podium. De onstuimige dans van vijf onvermoeibare mannen speelt de hoofdrol. Gaandeweg ontstaat een indringend en liefdevol beeld van het idee dat de tegenstelling mannelijk/vrouwelijk niet zo gebeiteld is als ze lijkt. Sweet Demon is een voorstelling die meesleept en tegelijk op het verkeerde been zet.

Het gezelschap ontvangt zijn publiek voor aanvang op geheel eigen wijze: met een publieksonthaal. De zaal gaat een half uur voor aanvang open en de dansers en musici vertellen u over hun ervaringen tijdens het maken van deze voorstelling. En vragen staat vrij.


www.leineroebana.com

“Ze zetten de spotlights (opgehangen in een fraai hellende hefboom) op jonge dansers en op hoe die een brutale draai geven aan hun energieke bewegingstaal van scherpe hoeken, golvende cirkels en lange lijnen, vaak vanuit de schouders ingezet”
de Volkskrant
“Doordat je in deze voorstelling het contrast tussen mannen en vrouwen niet meer hebt, kun je alle gradaties van mannelijk- en vrouwelijkheid in deze vijf dansers des te beter zien.”
Interview over Sweet Demon, Het Parool, Jacq Algra
“n op hoe deze dansers alles als muziek gebruiken, door een palet aan geluiden te laten resoneren in hun veerkrachtige lichaam: het lijf als beweeglijke speaker”
de Volkskrant

Meer van ons programma

Georg
  • Muziek

Georg

Michiel Borstlap

Donderdag 8 november20:15u
The Beatles Tribute
  • Houten Presenteert

The Beatles Tribute

The Beatles Tribute Band One After 909

Vrijdag 21 december20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten