The Swallows of Kabul

Deze film wordt vertoond in samenwerking met Amnesty International Houten in het kader van de Internationale dag van de Mensenrechten op dinsdag 10 december, en de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland. Amnesty International Houten biedt alle bezoekers € 5,- korting op de reguliere ticketprijs. Deze actie is reeds verwerkt in de kaartsoorten.

Een prachtige en meeslepende animatiefilm over liefde en moed in tijden van repressie.


Zomer 1998. Terwijl Kaboel in puin ligt, gaat het dagelijks leven in de door de Taliban bezette stad door. Mohsen en Zunaira zijn jong en verliefd. Ze geloven, ondanks alles, in een betere toekomst. Ondertussen worstelen de oudere en minder hoopvolle Atiq en Mussarat met eigen problemen: hij als sceptische gevangenisbewaker, zij met een ongeneeslijke ziekte. Onverwacht kruisen de paden van de twee koppels elkaar als Zunaira in de gevangenis belandt waar Atiq, met gevaar voor eigen leven, besluit haar te helpen.

De film van Zabou Breitman en Eléa Gobbé-Mévellec naar de gelijknamige, internationale bestseller van Yasmina Khadra werd dit jaar in Cannes geselecteerd voor Un Certain Regard.

“Uitzonderlijk fraai geanimeerd verhaal over het leven in een dictatuur”
Filmprogrammeur en -inleider

Meer van ons programma

Generations
  • Muziek

Generations

Janke Dekker & Amy Egbers

Zondag 17 november15:00u
Wat Is Dan Liefde
  • Film

Wat Is Dan Liefde

Met: Elise Schaap, Maarten Heijmans, Teun Luijkx, Anneke Blok, Michiel Romeyn e.a.

Vrijdag 22 november20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten