Op vrijdag 18 juni viert de theaterbranche in heel het land dat we weer open zijn: Theater, mooier dan ooit! En in Houten vieren we óók de start van Buiten Spelen, ook al vindt dat het eerste weekend toch binnen plaats omdat evenementen buiten nog niet zijn toegestaan. Buiten, binnen, het maakt ons niet meer uit, we mogen weer! We vieren het met de film The Singing Club en cabaretier Vincent Bijlo als uw speciale filminleider. 

Vincent Bijlo
Cabaretier Vincent Bijlo zit al ruim 33 jaar in het vak en heeft al 14 theaterprogramma's gemaakt. Waarvan een goed deel ook in Houten te zien is geweest. Daarnaast is hij columnist, schrijver, radiopresentator en muzikant. 

Film The Singing Club
De feelgood-film van het jaar! The Singing Club is een komisch drama van regisseur Peter Cattaneo (The Full Monty) over vriendschap, familie en de kracht van muziek.

Het leven van een vrouw van een beroepsmilitair kan zwaar zijn. Gescheiden van geliefden liggen angst en eenzaamheid op de loer en altijd is er de vrees voor die noodlottige klop op de deur. Kate, de perfecte officiersvrouw, draagt die last echter stoïcijns en met stijl. Haar uitlaatklep is muziek. Terwijl hun mannen in Afghanistan vechten weet ze een groep vrouwen op de basis te overtuigen om een Militair Vrouwenkoor te starten. Nieuwkomer Lisa, rebel en rocker in hart en nieren, kijkt aanvankelijk sceptisch en gegeneerd naar het groepje amateurs, maar laat zich al snel overtuigen door hun vriendschap, humor en moed. Kate, Lisa en de andere koorleden weten stoffige militaire tradities, anti-oorlogsactivisten en onderlinge verschillen te overwinnen en bezorgen het publiek plezier, hoop en kracht met hun hartstochtelijk gezongen pophits en rockklassiekers.

Regisseur: Peter Cattaneo

6814

Meer van ons programma

  • Film
  • Buiten Spelen: dit weekend nog binnen

The Singing Club

Met cabaretier Vincent Bijlo als uw speciale filminleider

Vrijdag 18 juni20:00u
  • Film
  • Buiten Spelen: Dit weekend nog binnen

Ballon

Met: Thomas Kretschmann, Friedrich Mücke, Karoline Schuch, David Kross

Vrijdag 25 juni20:30u
  • Film

Ammonite

Met: Kate Winslet, Saoirse Ronan, Gemma Jones

Dinsdag 6 juli20:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht