Filmclub: The Lost Leonardo

In 2005 trekt een olieverfpaneel met een afbeelding van Christus de aandacht van twee kunsthandelaren. Achter de slordige restauratie menen ze de hand van een meester te zien. Voor 1.157 dollar kopen ze het werk op. Binnen twaalf jaar is het 450 miljoen dollar waard. Het duurste schilderij ooit verkocht. Het is een ongelofelijk verhaal dat zich ontwikkelt als een spannende detective. Naarmate de prijs stijgt, rijst ook de vraag naar de authenticiteit van het kunstwerk. Is het restaurateur Dianne Modestini bijzonder goed gelukt om de stijl van Da Vinci na te bootsen? Kunstcritici zijn sceptisch maar de belangen zijn groot. 

The Lost Leonardo is een fascinerend verhaal over duurste schilderij ooit verkocht. Een onthullende en spannende film over de wereld van de kunsthandel en de verborgen belangen van machtige kunstinstellingen, politici en de rijksten der aarde.

Filmclub: vroege film op woensdagochtend
Een keer per maand op woensdag draaien we een filmtitel uit ons reguliere aanbod. In alles een 'gewone' filmvertoning, op twee dingen na: de film draait in de ochtend, aanvang 10.30 uur. Én op de bar staat een vers gebakken taart van onze huiscateraar Deksel Lekker. Wie wil kan daar een lekkere punt van bestellen. 

“Het verhaal van de fel omstreden ontdekking en verkoop van een zogenaamd nieuw werk van Leonardo da Vinci zet de kunstmarkt niet in een vleiend licht”
The Guardian

Meer van ons programma

This Generation
  • Gastbespeling

This Generation

Jonge professionals aan zet

Woensdag 25 mei20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht