The Fabelmans

The Fabelmans van Steven Spielberg is een diep persoonlijk portret van de jongen Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy Fabelman ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi. Sammy's vader ziet het daarentegen meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms, met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. Op zijn 16e ontdekt Sammy een hartverscheurende waarheid over zijn moeder die de familiedynamiek voorgoed verandert.

Door welke belevenissen werd de regisseur van E.T., Jurassic Park en Schindler’s List als kind en adolescent gevormd? Op zijn oude dag besloot Steven Spielberg dat verhaal eens te vertellen. De hoofdpersoon in dit tweeënhalf uur durende opgroeidrama, gesitueerd in de jaren vijftig en zestig, heet weliswaar Sammy Fabelman, maar de aaneengeregen anekdotes zijn goeddeels autobiografisch. Dat het typische Spielberg-sentiment er soms dik bovenop ligt, staat een meeslepende filmervaring niet in de weg. Wat vooral indruk maakt is de milde, empathische blik van de verteller. Mooi spel ook, vooral van Williams als theatrale moeder.

Tip: Bubbels met Valentijn!
Begin de avond sprankelend met een heerlijk glaasje prosecco. Te bestellen aan de bar. Drankjes mogen deze avond bij uitzondering mee de zaal in.

Oscarnominaties 2023: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Actrice, Beste Acteur, Beste Originele Scenario, Beste productie design, Beste Originele Muziek

Meer van ons programma

She Said
  • Film

She Said

Met: Carey Mulligan, Zoe Kazan

Dinsdag 31 januari19:45u
She Said
  • Film

She Said

Met: Carey Mulligan, Zoe Kazan

Donderdag 2 februari19:45u
FRAMED
  • Dans

FRAMED

Conny Janssen Danst

Vrijdag 17 februari20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht