The Cave

Een aangrijpende documentaire over moed, veerkracht en vrouwelijke solidariteit.

De regisseur Feras Fayyad (Oscargenomineerde) volgt in zijn thuisland Syrië een toegewijd team van vrouwelijke dokters te volgen die onvermoeibaar gewonden verzorgen in een ondergronds ziekenhuis. Het ziekenhuis, de grot, biedt hoop en veiligheid aan de belegerde burgers. Aan het hoofd staat de jonge kinderarts Amani, die samen met haar collegas Samaher en dokter Alaa zij aan zij werkt met mannelijke collegas – een situatie die ondenkbaar is in de bovengrondse, onderdrukkende patriarchale wereld.

Deze film is geselecteerd door We Are Public. Klik hier voor informatie. 

“Indringende documentaire over de dagelijkse gang van zaken in een ondergronds ziekenhuis in Oost-Ghouta, Syrië. Opvallend fraai geschoten film.”
VPRO Cinema
“The Cave is een beklemmende film die een andere kijk geeft op de gevolgen van oorlogsgeweld. Zelfs de kijker wordt diep geraakt door deze claustrofobische ondergrondse wereld waarin alleen maar helden werkzaam zijn.”
AD
“Een aangrijpende afdaling in een gangenstelsel vol bloed en pijn. ‘The Cave’ toont de realiteit van een ondergronds ziekenhuis in de Syrische oorlog.”
NRC

Meer van ons programma

Rovers
  • Jeugd
  • 4-8 jaar

Rovers

Meneer Monster/NORPA

Donderdag 27 februari14:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten