The Bright Side of Life 20.30 uur

'The Bright Side of Life' is op 16 september afgelast vanwege de vaststelling van Covid 19 bij een familielid van één van de crewleden van New Dutch Connections. 

De voorstelling wordt verplaatst naar donderdag 1 oktober, aanvangstijd 17.00 uur en 20.30 uur.

Bezoekers met tickets hebben een e-mail ontvangen. Heeft u geen bericht ontvangen of heeft u anoniem kaarten gekocht (aan de Theaterkassa of bij de voorverkoopadressen) neem dan contact op met het kantoor van Aan de Slinger via info@aandeslinger.nl of 030 - 63 51 024

The Bright Side of Life is een voorstelling voor en door vluchtelingen en het is meer dan dat. Het is een matchmakingsevent waarin vluchtelingen zichzelf kunnen laten zien. Waarin ze anderen ontmoeten, die hun netwerk openstellen. Hierdoor kunnen deze vluchtelingen zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak ontwikkelen.

‘Niet daar waar je vandaan komt, maar waar het goed met je gaat, is je thuis.’ 

De komst van 60.000 vluchtelingen in 2015 heeft Bright Richards geinspireerd om The Bright Side of Life te maken. The Bright Side of Life is een lichte én aangrijpende voorstelling met live muziek van Oleg Fateev. Gebaseerd op het levensverhaal van Bright, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland moet hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. The Bright Side of Life gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe.

Fotocredits: Roel van Berckelaer

The Bright Side of Life is in het kader van 75 jaar Vrijheid en op initiatief van de Migranten werkgroep van de R.K Kerk, Het Arabisch Nederlands Cultuurhuis, het Wereldhuis, BurenOntmoetenCulturen, DoorGeefLuik en het 4 en 5 mei Comité naar Houten gehaald. 

Wilt u deze avond extra ondersteunen? 
Dit kunt u doen door een 'Entreekaart voor een statushouder' als extra ticket te kopen. Wij zorgen dat dankzij uw gift een statushouder naar de voorstelling kan komen. 

“Een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten.”
Theaterkrant
“The Bright Side of Life zoekt én vindt een nieuwe vorm van geëngageerd theater, en dat is zeldzaam in het huidige toneel.”
NRC
“Indrukwekkend...Mooi is ook hoe hij een parallel trekt tussen zijn eigen vlucht en de grotere bewegingen die er in de wereld gaande zijn. ”
selectie van Het Theaterfestival 2018

Meer van ons programma

Hope Gap
  • Film

Hope Gap

Met: Bill Nighy, Josh O’Connor, Annette Bening

Vrijdag 25 september20:30u
Collective
  • Film

Collective

Regisseur: Alexander Nanau

Dinsdag 6 oktober20:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten