Tamina en de toverfluit - 17:00 uur

Ooit waren er twee koninkrijken op de wereld. Het ene rijk werd geregeerd door de Zonnekoningin, het andere door de Koningin van de Nacht. Ze vochten dag na dag, jaar na jaar, tot op een zekere dag een nieuwsgierig meisje, dat Tamina heette, verdwaalde in de bossen tussen de koninkrijken in. Ze werd gered door het rijk van de Nacht en kreeg de opdracht een mooie prinses te redden uit het rijk van de Zonnekoningin. De gekke vogelvanger Papageno en een toverfluit kwamen haar te hulp. Maar is alles wel zoals het lijkt? 

In deze voorstelling, een eigentijdse versie van Mozarts beroemde meesterwerk ‘Die Zauberflöte’, zien we een prachtig liefdesverhaal tussen twee meisjes, en zien we twee machtige vrouwelijke koninginnen die regeren en allerlei dansen vol woede, wraak maar ook troost en hartstocht. Meerdere aspecten van de opera zijn vereenvoudigd, eigentijds gemaakt en herschreven naar een gezond maatschappijkritisch verhaal. Tamina en de toverfluit is exclusief te zien op 19 februari in de theaterzaal van Aan de Slinger te Houten. 

Tamina en de toverfluit speelt 19 februari om 13.00, 15.00 en 17.00 uur. 
Dit is de pagina van de voorstelling van 17.00 uur. 

De voorstelling duurt ongeveer vijf kwartier.   

11696

Meer van ons programma

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht