Het dansgezelschap heeft besloten om dit seizoen hun succesvolle voorstelling ‘State Shift’ te spelen in plaats van de nieuwe voorstelling ‘Decypher’. Bezoekers van 'Decypher' hebben 15 oktober een mail hierover ontvangen. 

Het Eindhovense breakdance-collectief The Ruggeds is de absolute wereldtop in zijn genre. Ze werden bekend door hun deelname aan het Amerikaanse televisieprogramma World of Dance en hebben internationaal succes met hun shows. De groep slaat gelukkig het eigen land niet over en komt vanavond in een bezetting van drie dansers.

De voorstelling ‘State Shift’ bestaat uit twee voorstellingen, de solo ‘Turns’ en het duet ‘Waterbrothers’. Over met de flow meegaan of tegen de stroom in zwemmen. Zoals water verandert van gedaante, veranderen Lee en Roy hun benadering van de vloer. In het duet ‘Waterbrothers’ dagen zij elkaar uit in een stroom van bewegingen waarin de jongere broer soms de oudere voorbij stormt. In de solo ‘Turns’ probeert Virgil ‘Skychief’ Dey zijn draai te vinden. Zijn bewegingsvermogen geeft hem de vrijheid om altijd een nieuwe weg in te slaan.

The Ruggeds zijn al 15 jaar een collectief van breakers en zoeken in het theater de grenzen op van hun dansstijl.

www.theruggeds.com

“State Shift, is verrassend, intiem en ingetogen.”
de Volkskrant

Meer van ons programma

  • Film

Riders of Justice

Met: Mads Mikkelsen, Andrea Heick Gadeberg, Nikolaj Lie Kaas e.a.

Vrijdag 10 december20:30u
  • Film

Drijfzand

Met: Hanna van Vliet, Elsie de Brauw, Jade Olieberg e.a.

Dinsdag 14 december20:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht