Silenzio

De zes dansers van LeineRoebana brengen de denkwereld van de Duitse kunstenaar Joseph Beuys, één van de succesvolste kunstenaars van de twintigste eeuw, tot leven in een beeldende, ontregelende en gepassioneerde voorstelling. Beuys stelde: ‘Leven is kunst en kunst is leven’. Hij had een eigen kijk op de verhouding mens en natuur: kunst moest die verloren gegane band herstellen om zo een ecologische ramp te voorkomen.
Hoe kijken we vandaag naar de middelen die Beuys gebruikte? Choreografen Leine en Roebana brengen het gedachtegoed van de kunstenaar op de dansvloer.

Publieksonthaal: 30 minuten voor aanvang
Een half uur voor de voorstelling nodigt LeineRoebana u uit voor een bijzondere inleiding op het toneel. U maakt kennis met dansers, musici en choreografen. Ervaringen tijdens het maakproces en inspiratiebronnen worden gedeeld en er kunnen vragen gesteld worden, terwijl de dansers en muzikanten zich opwarmen en voorbereiden op de voorstelling. 

www.leineroebana.com

Meer van ons programma

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht