Waarom heeft een mens doorgaans maar één liefde tegelijk? Eén partner in bed? Waarom een man óf een vrouw, homo of hetero? Waarom alleen die twee hokjes als optie, terwijl er nog minstens vier zijn? Allemaal vragen die cabaretière Kirsten van Teijn vanavond op tafel gooit. Want zij heeft besloten het zorgvuldig ontworpen systeem niet te volgen. Kirsten kiest niet voor één liefde en één sekse, zij heeft een vriend én een vriendin. Ingewikkeld? Nou ja, misschien omdat je twee keer zoveel schoonmoeders hebt, twee keer zoveel emoties en zes kerstdiners. Kirsten onderzoekt het met optimisme en zelfspot. Want is dit niet juist de tijd om de wereld te herdefiniëren? ‘Kirsten heeft een monumentale zangstem en is ontwapenend, schaamteloos en eerlijk.’ (de Volkskrant)

www.kirstenvanteijn.nl

“(S)Experiment is een fijne, eerlijke, ontroerende voorstelling. Het strakke pak, het strakke decor, de soundcloud die haar liedjes begeleidt, het schept allemaal geen afstand maar helpt ons juist om dichtbij haar te komen. ”
Theaterkrant
“De urgentie klotst tegen de plinten.”
Het Parool
“Openhartig en met humor maakt de cabaretier ons deelgenoot van de schaamte, pijn en verwarring die ze heeft moeten doorstaan. Van Teijns doorleefde engagement maakt intussen veel goed. Alles komt recht uit het hart. Dat geeft de voorstelling precies het soort kwetsbaarheid dat cabaret spannend maakt om naar te kijken.”
Trouw
“Ze straalt feller dan de grote flitsende, van kleur veranderende neonlichten. Haar energieniveau schommelt tussen een 10 en een 9,7.”
NRC
“een zeer vermakelijke voorstelling en Kirsten krijgt de zaal goed mee.”
De Cultuurvlogger

Meer van ons programma

  • Film

Mama Weed

Met: Isabelle Huppert, Farida Ouchani, Hippolyte Girardot, Liliane Rovère, Iris Bry

Dinsdag 30 november20:30u
  • Film

The Rescue

Met: Ekapol Chanthawong (Zichzelf), Rick Stanton (Zichzelf), “Amp” Bangngoen (Zichzelf)

Dinsdag 4 januari20:30u
  • Film

The Lost Daughter

Met: Olivia Colman, Jessie Buckley, Paul Mescal, Dakota Johnson, Ed Harris, Dagmara Dominczyk, Peter Sarsgaard

Vrijdag 21 januari20:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht