Schuld of Onschuld: Midwinternachtsmoord

Schuld of Onschuld: Midwinternachtsmoord
Een online rechtszaak met publieksjury


Tickets kopen: https://guts.events/hqpkzx/

Het online event start maandag 27 december om 10.00 uur tot maandagmiddag 3 januari. U kunt tickets kopen t/m 1 januari. Meer informatie over de online rechtzaak www.schuldofonschuld.nl/hoe-werkt-het

Na het succes van Schuld of Onschuld - De Kerstmoord en De Droommoord, lanceert Korthals Stuurman Theaterproducties opnieuw een nieuwe, theatrale online rechtszaak. Op 27 december 2021 start het Midwinternachtsmoord-proces. Jan Kooijman kruipt wederom in de rol van advocaat van de verdachte, Louise Korthals staat opnieuw tegenover hem als officier van justitie en bekende acteurs, waaronder Kees HulstAndré van DuinRandy FokkeGijs Scholten van AschatRein van DuivenbodenRami Kooti ArabTara HethariaDoris BaatenRenée SoutendijkRonald SnijdersPatrick Nederkoorn en Muhsin Abdulwahab nemen de rollen van de verdachten en getuigen op zich. 


Op zaterdagmiddag 7 december 2019 wordt op middelbare school het Hermes College - net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom - het levenloze lichaam aangetroffen van de jonge docente Engels Lieke de Waal. Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens, die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer. 
Nu, ruim twee jaar later, staat Meddens terecht. Maandag 27 december, 10.00 uur start het proces. Het is aan u om uiteindelijk te beslissen ... veroordeelt u de verdachte of spreekt u hem vrij?

Deelnemers krijgen toegang tot het inloggedeelte van de site www.schuldofonschuld.nl en zien daar per procesdag vele filmpjes en bewijsstukken. Iedere dag eindigt met een overzicht van alle filmpjes achter elkaar, die op de site te bekijken blijven. Het is dus niet noodzakelijk het proces real time te volgen. Nadat gedurende vijf dagen iedereen (soms meerdere keren) aan het woord is geweest en de slotpleidooien zijn vertoond, mag de deelnemer bepalen of de verdachte schuldig of onschuldig is. â€‹Vervolgens wordt bekend wat de meerderheid van de deelnemers heeft gestemd. Na de uitspraak volgt een korte speelfilm waarin te zien is wat er daadwerkelijk gebeurde. Het is zowel mogelijk om een ticket voor uzelf te kopen of een ticket voor uzelf in combinatie met ticket(s) om cadeau te doen. Oftewel: een geweldig cadeau voor onder de boom!

 

9285

Meer van ons programma

Pianocafé
  • Houten Presenteert

Pianocafé

Houtens Muziek Collectief

Zaterdag 6 november 20:15u
Nobody Has to Know
  • Film

Nobody Has to Know

Met: Bouli Lanners, Michelle Fairley, Julian Glover, Clovis Cornillac

Donderdag 19 mei20:30u
Nobody Has to Know
  • Film

Nobody Has to Know

Met: Bouli Lanners, Michelle Fairley, Julian Glover, Clovis Cornillac

Zondag 22 mei14:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht