Out Stealing Horses

Naar de gelijknamige bestseller van Per Petterson tegen de achtergrond van de adembenemende landschappen tussen Noorwegen en Zweden.

Na de dood van zijn vrouw trekt de 67-jarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. In de zomer van 1948 bracht hij zorgeloze lange zomerdagen door met zijn vader die hij adoreerde. Maar ook de zomer waarin hij een andere kant van zijn vader leerde kennen.

“Regisseur Hans Petter Moland toont vol overtuiging hoe je soms niet de hoofdrolspeler in je eigen leven bent. Out Stealing Horses stelt indringende vragen over maakbaarheid, pijn en schuld.”
de Volkskrant
“Een ambitieuze film. Beelden nemen de plaats in van woorden. Om deze mannen te leren kennen hoef je alleen maar naar de landschappen om hen heen te kijken.”
NRC
“Poëtisch en gevoelig verteld. Wat vooral beklijft zijn de prachtige natuurbeelden en de door en door melancholieke sfeer. Zilveren Beer voor beste cinematografie in Berlijn.”
VPRO Cinema

Meer van ons programma

Tik Tak Slaap
  • Jeugd
  • 2-5 jaar

Tik Tak Slaap

SPEELbos/Sanne Zweije

Woensdag 26 februari15:00u
1917
  • Film
  • Februari Filmmaand

1917

Met: George MacKay, Claire Duburcq, Dean-Charles Chapman

Donderdag 27 februari20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten