Ontboezemingen van een blij mens

Deze voorstelling is verplaatst van zaterdag 11 februari naar dinsdag 4 april 2023. 

Theo Nijland zingt liedjes waarin hij zijn intieme ontboezemingen verpakt. Dan wil je net lekker gaan liggen in dat bed van romantiek en ineens wast hij je de oren en schopt je hardhandig dat bed uit. Best irritant, maar da’s Theo. Met zijn laatste programma En de rest is onzin won hij de Poelifinario voor de beste kleinkunstvoorstelling van 2019. Met Ontboezemingen van een blij mens maakt hij weer een goede kans op die prijs, getuige de juichende recensies.
www.theonijland.nl 

“de schatkist waaruit de 67-jarige zanger kan putten is groot en diep. Het is en blijft genieten wanneer Nijland, gewapend met zijn vleugel en zijn scherpe taal, de culturele wereld de les leest.”
de Volkskrant
“Prachtige liedjes waarin hij vrijwel altijd het hoofd de strijd aan laat gaan met het hart, met onnavolgbare pianobegeleiding. [...] er is niets gladjes aan Nijland en dat moeten we koesteren. ”
Theaterkrant
“In Ontboezemingen van een blij mens rijgt Nijland fabelachtige nummers uit zijn rijke oeuvre aaneen met tragikomische verhaaltjes.”
NRC
“Een fijn avondje Nijlanden. Alle benodigde ingrediënten zijn aanwezig: het graven in de kinderziel, schitterende liefdesliederen en de half gespeelde, half gemeende verontwaardiging.”
Het Parool
“Een aangename mix van ironie en ontroering”
Trouw

Meer van ons programma

AWKWART
  • Cabaret

AWKWART

Wart Kamps

Woensdag 19 april20:15u
Mon Crime
  • Film

Mon Crime

Met: Isabelle Huppert, Danny Boon, Nadia Tereszkiewic

Vrijdag 21 april19:45u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht