Ongerijmd

Als je als 's Neerlands grootste dichter je eigen gedachten niet op een rijtje hebt, wat betekenen alle loftuitingen dan nog? Ongerijmd is het eerste stuk dat onder de vlag van Theaterbolwerk PUNCH wordt gespeeld. PUNCH geeft jonge nieuwe schrijvers de kans hun toneelstuk op het podium te krijgen met een gerenommeerde cast en regisseur. De nieuwe jonge schrijver Frank Siera kroop, na het lezen van de biografie van Gerrit Agterberg, in het hoofd van de geniale, maar ontoerekeningsvatbare dichter. Hij vermoordde in Utrecht zijn hospita en belandde in een TBS-kliniek. Je hoeft geen liefhebber te zijn van Gerrit Achterberg om van deze voorstelling te genieten, sterker nog: het is misschien interessanter als je Achterberg niet kent. De voorstelling neemt je mee op de grillige paden van een verward persoon, iemand die niet meer verantwoordelijk is voor wat hij zegt, schrijft of doet.

PUNCH streeft naar een wereld waarin theaterteksten van nieuwe toneelschrijvers net zo veel in de theaters te zien zijn als de klassiekers en die van bekende en gerenommeerde toneelschrijvers. Theaterbolwerk PUNCH brengt verrassend en verfrissend theater naar het Nederlands theater publiek.
www.tbpunch.nl
 
Na-programma in de theaterzaal, na afloop van de voorstelling
PUNCH wil de toneelschrijver zichtbaar maken. Daarom stellen we de schrijver van Ongerijmd Frank Siera graag aan je voor, in het na-programma, aansluitend aan de voorstelling. Dit wordt geleid door Iris Slee, oprichter theaterbolwerk PUNCH. Zo kun je meer te weten komen over de totstandkoming van Ongerijmd en PUNCH en is er een mogelijkheid vragen te stellen aan Frank en Iris. 

We Are Public
De voorstelling van zaterdag 22 oktober is geselecteerd door We Are Public. We Are Public leden mogen op de dag van de vertoning drie kwartier voor aanvang een gratis ticket ophalen bij de kassa van Aan de Slinger.

Ook is het mogelijk om een We Are Public kaartje te reserveren met een Aan de Slinger account. Voor reserveren graag bellen 030 - 63 51 024 (ma - vrij 14:00 -17:00). Via www.aandeslinger.nl kunt u een account aanmaken. Gereserveerde kaartjes kunnen vanaf 45 min. voor aanvang opgehaald worden bij de kassa. 

Meer van ons programma

Pianocafé
  • Houten Presenteert

Pianocafé

Houtens Muziek Collectief

Zaterdag 11 juni 20:15u
Where the Crawdads Sing
  • Film

Where the Crawdads Sing

Met: Daisy Edgar-Jones, Garret Dillahunt, David Strathairn, Taylor John Smith, Harris Dickinson

Donderdag 13 oktober19:45u
Ongeschreven
  • Cabaret
  • try-out

Ongeschreven

Kim Schuddeboom

Zaterdag 15 oktober20:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht