Ongerijmd

Als je als 's Neerlands grootste dichter je eigen gedachten niet op een rijtje hebt, wat betekenen alle loftuitingen dan nog? Ongerijmd is het eerste stuk dat onder de vlag van Theaterbolwerk PUNCH wordt gespeeld. PUNCH geeft jonge nieuwe schrijvers de kans hun toneelstuk op het podium te krijgen met een gerenommeerde cast en regisseur. De nieuwe jonge schrijver Frank Siera kroop, na het lezen van de biografie van Gerrit Agterberg, in het hoofd van de geniale, maar ontoerekeningsvatbare dichter. Hij vermoordde in Utrecht zijn hospita en belandde in een TBS-kliniek. Je hoeft geen liefhebber te zijn van Gerrit Achterberg om van deze voorstelling te genieten, sterker nog: het is misschien interessanter als je Achterberg niet kent. De voorstelling neemt je mee op de grillige paden van een verward persoon, iemand die niet meer verantwoordelijk is voor wat hij zegt, schrijft of doet.

PUNCH streeft naar een wereld waarin theaterteksten van nieuwe toneelschrijvers net zo veel in de theaters te zien zijn als de klassiekers en die van bekende en gerenommeerde toneelschrijvers. Theaterbolwerk PUNCH brengt verrassend en verfrissend theater naar het Nederlands theater publiek.
www.tbpunch.nl

Meer van ons programma

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht