Olifantje Abu L'Abbas

Olifantje Abu L'Abbas is een muzikale vertelling, gebaseerd op een historisch verhaal uit de 9e eeuw. De legendarische Khalief van Baghdad schenkt een wit olifantje, Abu L'Abbas, aan Karel de Grote om hun vriendschap te bezegelen. Wat een spannende tocht gaat Abu L'Abbas nu afleggen van het warme Azië naar het koude Europa! Niet alleen laat hij zijn vriendjes achter, maar hij moet zich ook staande houden in een nieuwe onbekende omgeving. Drie muzikanten van het Amsterdams Andalusisch Orkest en twee acteurs nemen je mee op een spannende muzikale reis over land en zee en vertellen je de avonturen die olifantje Abu L'Abbas beleefde.

Theater De Krakeling en het Amsterdams Andalusisch Orkest bundelen voor het eerst kun krachten. Sinds 2018 maakt De Krakeling ieder jaar een eigen coproductie gericht op een nieuw of historisch verhaal dat nog niet of nauwelijks is verteld. 

www.amsterdamsandalusischorkest.nl

Herfststukjes is een gezamenlijk project van de Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker (Utrecht), Podium Hoge Woerd (Leidsche Rijn), De Lieve Vrouw (Amersfoort), Bibliotheek Utrecht, Flint (Amersfoort), Theater de Veerensmederij (Amersfoort) en Aan de Slinger (Houten).

Meer van ons programma

Pianocafé
  • Houten Presenteert

Pianocafé

Houtens Muziek Collectief

Zaterdag 11 juni 20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht