We vinden het ontzettend leuk en ook spannend om weer films voor publiek te draaien. De voorbereidingen zijn getroffen om dit veilig te laten plaatsvinden. 

Er is slechts een beperkt aantal tickets te koop op vaste rij- en stoelnummers, verdeeld in tweetallen en solitaire plaatsen: 
- De tweetallen zijn voor mensen die naast elkaar willen zitten.
- Komt u alleen (of met een oneven aantal), dan verzoeken wij u een solitaire plaats te kopen indien nog beschikbaar, en niet één stoel van een tweetje.
- Zijn er alleen nog tweetjes te koop, dan mag u daar één stoel van kopen. De andere stoel kan dan niet meer gekocht worden door iemand anders. Probeert u dit, dan krijgt u een melding.

Na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada gaat Fern (Frances McDormand) met een bus op pad om de wereld te verkennen als een moderne nomade.

In Nomadland, de derde speelfilm van Chloé Zhao, spelen echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells de mentoren en vrienden die Fern steunen tijdens haar ontdekking van het Amerikaanse westen.

Nomadland is de winnaar van twee Golden Globes: voor Beste Film (Drama) en voor Beste Regisseur. En winnaar bij de Oscars met prijzen voor beste film, beste regie en beste acteur. 

“Frances McDormand is fantastisch als de aangever die door te luisteren de echte rondreizenden een stem geeft.”
de Volkskrant
“Zo laat Zhao echte verhalen toe in haar fictie. In ontroerende monologen delen de nomaden flarden van hun ­levensverhaal. Die zijn getekend door verlies en illusies, maar ook door veerkracht.”
Het Parool

Meer van ons programma

  • Film

Hope

Met: Stellan Skarsgård, Andrea Bræin Hovig

Woensdag 30 juni20:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht