Nationaal Theaterweekend

Aan de Slinger doet dit seizoen voor het eerst mee aan het Nationaal Theaterweekend. We zetten van vrijdag 24 t/m zondag 26 januari het hele theater op zijn kop. Met vier bijzondere voorstellingen voor jong en oud, workshops, events, kijkjes achter de theaterschermen en meet & greets. Het leukste weekend van het jaar!

Vrijdag 24 januari

18.45 uur / Foyer Theaterhap
Voorafgaand aan de voorstellingen wordt een theaterhap wordt aangeboden in de foyer van Aan de Slinger. Verzorgd door onze huiscateraar Deksels Lekker. 

20.15 uur / Theaterzaal
‘TALK’ met John Schleipen, Jan J. Pieterse en Frank van Pamelen
Een hilarische taalkomedie!

20.30 uur / Kleine Zaal
‘Kom nou maar gewoon’ Thijs van de Meeberg
Cabarettalent met bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen. Met na afloop een Meet & Greet

22.15 uur / Foyer
Band Bluez & Bones
Als afsluiter van de avond speelt Bluez & Bones in de foyer. Vier doorgewinterde muzikanten die graag een feestje bouwen. De band wisselt heerlijke blues af met lekkere rocknummers. (gratis activiteit)

Zaterdag 25 januari

20.30 uur / Kleine Zaal
‘Fado mundo’ Quatro Ventos
IJzersterk fadokwartet speelt een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken.

Na afloop latin/jazz pianomuziek gespeeld door Letty Annokkee in de foyer van de Kleine Zaal.

Zondag 26 januari

11.00 uur / door heel Aan de Slinger
De Midwinter Theaterrun
We gaan sporten in het theater! Na een gezamenlijke warming-up rennen we langs de tribune, slalommen over het podium, gaan de nieuwe trap op en van de oude trap af, dwars door de JTSzaal, met een finish door de draaideur. 

Meedoen
Deelname is gratis, graag van te voren aanmelden. Er kunnen maximaal 40 mensen meedoen, de run gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Aanmelden kan tot donderdag 23 januari 12.00 uur via publiciteit@aandeslinger.nl. Vol is vol!

14.00 uur / Kleine Zaal
Meezingkoor De musical editie
Zing mee met bekende musicals hits uit o.a. ‘West Side Story’, ‘Hair’ en ‘The Blues Brothers’.

14.30 uur / Theaterzaal
‘Pie in the Sky’ (10+) Boost
Een indrukwekkende acrobatische circusperformance voor de hele familie. Na afloop van de voorstelling ‘Pie in the Sky’ geeft Mayon van der Klei (theaterdocent JTS Aan de Slinger) een theaterworkshop acrobatiek. 

16.00 uur / door heel Aan de Slinger
Theaterrondleiding
Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe de kleedkamers in Aan de Slinger eruit zien? Wat er allemaal op het zijtoneel staat? Hoe u in het regiehok van de Kleine Zaal terechtkomt? Of waar het programmaboekje altijd met bloed, zweet en tranen in elkaar wordt gezet? Directeur Arjen Berendse en programmeur Cherany Emck leiden u graag rond door ons prachtige theater en laten u plekjes zien waar u normaal gesproken niet zo snel zou komen.

Meedoen
Deelname is gratis, graag van te voren aanmelden. Het minimum aantal deelnemers is 10, het maximum is 30. Aanmelden kan tot donderdag 23 januari 12.00 uur via publiciteit@aandeslinger.nl.

Doorlopend programma / Theaterquiz
Hoeveel weet u van ons theater en de artiesten die hier optreden? Welke cabaretier neemt steevast zijn hond mee? Waar zijn onze rietjes van gemaakt? Hoeveel lampen hangen er boven het toneel? Doe mee met de (doorlopende) Theaterquiz tijdens het Nationaal Theaterweekend. Onder de deelnemers worden verrassende prijzen verloot…
Klik HIER om mee te doen met de TheaterQuiz

Meer van ons programma

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten