n00b speelt n00b

Wat is een n00b? Volgens Laura Bakker en Isabelle Kafando is dat een ‘nieuweling’, een ‘groentje’ en eigenlijk een afkorting van een ‘nobody’. Hebben de dames zo weinig zelfvertrouwen dat ze zich als cabaretduo n00b noemen? Nou, daar is voorlopig geen enkele reden voor. Voor hen geldt: wat goed is komt snel. In 2021 studeerden ze af aan de toneelschool en wonnen ze de Top Naeff prijs, een prijs die onregelmatig wordt uitgereikt onder de afstudeerders van de AHK, voor het meest veelbelovende talent. En dat zijn ze, bewezen ze vorig jaar tijdens Het Amsterdams Kleinkunst Festival, waar ze de jury- en publieksprijs wonnen. Met dat zelfvertrouwen zit het ook goed, want nu al komen ze met hun eerste voorstelling. Schakelend van de ene naar de andere scène laat n00b je zien hoe weird en lachwekkend de realiteit soms is. Humor in een modern jasje. Losers waar je een hart voor krijgt. 

“Hun schurende humor is te authentiek om ze in een vergelijkingshokje te duwen.”
Theaterkrant
“Laura en Isabelle vormen een ontroerend komisch duo dat opvalt met soms schaamteloze teksten en het snelle schakelen tussen verschillende rollen en scènes. Als toeschouwer ben je steeds benieuwd naar de volgende scène.”
AD
“Kafando en Bakker zijn puike actrices, die snel schakelen en met kleine gebaren of stemwisselingen nuances kunnen aanbrengen. Ze hebben bovendien een fijn gevoel voor absurdisme.”
Het Parool

Meer van ons programma

The Son
  • Film

The Son

Met: Hugh Jackman, Laura Dern, Vanessa Kirby, Anthony Hopkins

Zondag 18 december14:00u
Als het doek valt
  • Special

Als het doek valt

Aan de Slinger i.s.m. Bigband Houten en de Castellum Singers

Donderdag 22 december20:15u
Checkpoint Charlie
  • Special
  • try-out

Checkpoint Charlie

Linda Verstraten, Sanne den Besten e.a.

Woensdag 18 januari20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht