Moving Sounds - 19:30 uur

De Dutch Percussion Community (DPC) is een projectgroep voor beoefenaars en liefhebbers van slagwerk. Artistiek en project coördinator is Charles van Zanten. In maart 2019, tijdens de Cultuurnacht in Houten heeft het eerste DPC-project ‘Rhythms on the Move’ met veel succes plaatsgevonden. Vanwege Corona moesten wij helaas een pauze inlassen. Ons geplande project ‘Vita Libertatus’ moest gecanceld worden. In 2023 startten wij weer met frisse moed een nieuw project met als titel ‘Beats and More’, waarbij we 3 concerten verzorgden in Houten, Bunschoten en Utrecht.

Dit jaar willen wij de artistieke lat wat hoger leggen en verbreden. Voor ons nieuwe project ‘Moving Sounds’ is de samenwerking gezocht met Theaterkoor Houten en Stardance Studio’s, waarmee het een echte Houtense productie is geworden! Samen hopen wij een zeer gevarieerd concert te verzorgen, waarbij beweging, zang en dans centraal staan. Twee jonge componisten hebben speciaal voor dit project een compositie opdracht gemaakt. Frank Wardenier schreef ‘A Poem for I’ dat samen met het koor uitgevoerd wordt en ‘Moving Sounds’ van Martijn Oostra waarbij Stardance een choreografie zal verzorgen. 

Moving Sounds is een verrassende en voor iedereen, jong en oud, toegankelijke slagwerk, zang en dansproductie!

De slagwerkgroep van DPC bestaat dit jaar uit 20 amateur-slagwerkers en een bassist, de groep staat onder muzikale leiding van Marcus Wiebenga. Het Theaterkoor staat onder leiding van Jenny van Huissteden. Stardance zal meerdere dansonderdelen (selectiegroepen) invullen met als artistiek leidster Christel van der Gun.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds van de gemeente Houten, PalmSens BV, De Rooy Transport - Logistiek, Theater aan de Slinger.

Op verzoek van de huurder worden de tickets voor deze voorstelling ongeplaceerd verkocht. 

Meer van ons programma

Ferrari
  • Film

Ferrari

Met o.a.: Adam Driver, Penélope Cruz, Patrick Dempsey

Zaterdag 9 maart19:45u
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht