Modderkruipers

Modderkruipers. Vissen die zich, bij het eerste teken van gevaar, diep in de modder verstoppen. Wordt er gevochten? Weg is de modderkruiper. Ingewikkelde gesprekken? ‘Duiken’ zegt de vette aal. Er wordt gevraagd naar politieke overtuigingen? ‘Blup blup’ klinken de zuurstofbelletjes al door de dikke derrie. In Modderkruipers gaan Yentl Schieman en Christine de Boer het hebben over heldenmoed en vluchtdrang. Zijn we in deze grimmige wereld modderkruipers, terwijl eigenlijk helden gewenst zijn?
Voor het betere lied moet je bij hen zijn. Ze behoren tot de elite van het muzikale cabaret, zeker nadat ze in korte tijd twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van een theaterseizoen wonnen. Yentl en de Boer zijn zeer fantasierijk, kunnen over nagenoeg alles een lied maken en daarin veel zeggen, ze zingen loepzuiver en dan zijn Yentl en de Boer nog eens erg grappig ook. Het duo wordt begeleid door twee toppers: gitarist Laurens Joensen en toetsenist en arrangeur Charly Zastrau. 
www.yentlendeboer.nl

Meer van ons programma

Stromboli
  • Film

Stromboli

Met: Elise Schaap, Pieter Embrechts, Christian Hillborg

Vrijdag 9 december19:45u
Stromboli
  • Film

Stromboli

Met: Elise Schaap, Pieter Embrechts, Christian Hillborg

Zondag 11 december14:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht