Leeuwenkind

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar en een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. De Albanese Amsterdammer stond al op vele gerenommeerde podia in Nederland, van Lowlands tot aan Paradiso. In september 2020 won Luan Buleshkaj de Best of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival. Leeuwenkind is zijn eerste solovoorstelling. Hierin kaart hij zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema’s als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap komen aan bod. Hij wordt muzikaal ondersteund door gitarist Yassine Belghanch. Spoken word op topniveau, met een vleugje kleinkunst en cabaret’, aldus de jury van het Amsterdam Fringe Festival.
www.luanbuleshkaj.nl 

“Woordkunstenaar Luan Buleshkaj vertelt, rijmt en schreeuwt in Leeuwenkind zijn levensverhaal van de daken. Het is prachtige poëzie met diepe bassen. Trots, branie en sterke verhalen. ”
Parool
“Het tempo van zijn nummers is perfect, zodat je van alle taalvondsten kan genieten. (…) Leeuwenkind is een rauw programma, maar buitengewoon lief en toegankelijk verteld”
Theaterkrant
“Buleshkaj is een intrigerende jongen. Hij knalt van het podium met dreigende raps en emotionele performances”
Het Parool

Meer van ons programma

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht