Lara

Een aangrijpende, bejubelde, Duitste dramafilm met een genuanceerd verhaal over een veeleisende moeder.

Op de zestigste verjaardag van Lara geeft haar zoon Viktor een pianorecital met een eigen compositie. Hij is echter het huis en zijn veeleisende moeder ontvlucht en laat ook op zijn moeders verjaardag niets van zich horen. Lara's pogingen tot contact worden tegengewerkt door familieleden die haar duidelijk maken dat ze Viktor met rust moet laten. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt die uit aan oude bekenden. Het wordt een dag en avond vol bijzondere ontmoetingen en verrassingen. 

Regisseur Jan Ole Gerster, bekend van 'Oh Boy' (2012), is een van Duitslands meest gewaardeerde jonge filmmakers. In zijn nieuwe film 'Lara' worden de hoofdrollen verzorgd door Corinna Harfouch (Perfume) en Tom Schilling (Werk ohne Autor). 

'Lara' kreeg inmiddels meerdere prijzen op internationale filmfestivals waaronder de Speciale Juryprijs op het Karlovy Vary International Film Festival en de FipresciI prijs op het Munich Filmfestival. De film werd eind vorig jaar met veel succes in de Duitse bioscopen uitgebracht.

Meer van ons programma

Pianocafé
  • Houten Presenteert

Pianocafé

Houtens Muziek Collectief

Zaterdag 28 november 20:15u
Love Sarah
  • Film

Love Sarah

Met: Celia Imrie, Shannon Tarbe, Rupert Penry-Jones

Woensdag 2 december20:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten