Korte metten

Korte metten is de opvolger van Tere zieltjes en opnieuw gaat dit drietal er als ‘echte mannen’ met gestrekt been in. Grofbesnaard muzikaal zapcabaret, met maatschappijkritische liedjes en - zo schreeuwen ze zelf van de daken - ‘vrouwonvriendelijk gebral en patriarchale vunzigheid’. Dan weten vrouwen genoeg want: grote bekken, kleine ... (vult u zelf maar in). Grensoverschrijdend zal het wel zijn, maar welke grenzen en waar liggen ze? De muren van ons theater zijn in elk geval geluiddicht. Weet ook dat Bram Kroon, Matthias Tuns en Jip de Poorter op genadeloze wijze Korte metten maken met zichzelf en elkaar. ‘Onder het masculiene gebral blijkt veel onzekerheid te schuilen, wat uiteindelijk resulteert in een mooi demasqué.’ - Het Parool

www.jeroensclan.nl
 

“Bij het nummer ‘Ik bepaal zelf wel of ik sneu ben’ kreeg ik een slappe lach die niet op wilde houden. Het triggerde iets in mij. Het stompzinnige dansje, de kern van de boodschap, de volstrekte naïviteit in combinatie met een enorme overtuiging: zeldzaam.”
Theo Maassen
“Het drietal geeft een dramaturgisch interessante, vernieuwende draai aan dat mensonterende cabaret, zoals dat van Hans Teeuwen en Theo Maassen.”
Theaterkrant
“Een bijzondere combinatie van grofgebektheid en onzekerheid […] waarmee ze een eigen geluid toevoegen aan het cabaretlandschap.”
Leidsch Dagblad

Meer van ons programma

Une nuit
  • Film

Une nuit

Met: Alex Lutz, Karin Viard

Donderdag 14 december19:45u
Flip Noorman
  • Muziek

Flip Noorman

zingt Tom Waits (in het Nederlands)

Vrijdag 15 december20:15u
Das Lehrerzimmer
  • Film

Das Lehrerzimmer

Met: Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau, Michael Klammer

Vrijdag 22 december19:45u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht