Kom Hier Dat Ik U Kus

We vinden het ontzettend leuk weer films voor publiek te draaien. De voorbereidingen zijn getroffen om dit coronaproof te laten plaatsvinden. Klik HIER om te lezen wat u kunt verwachten.

Deze film komt pas 10 december uit. Aan de Slinger mag de film als voorpremière aanbieden!

Uit het programma van het Nederlands Film Festival 2020. Winnaar van de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. 

Een tragikomisch familiedrama naar de succesvolle gelijknamige roman van Griet Op de Beeck. Met een Vlaamse sterrencast. 

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

De roman 'Kom Hier Dat Ik U Kus' (Prometheus) van Griet Op de Beeck is bijzonder goed ontvangen in Nederland en België.

Over de verfilming zei Op de Beeck eerder: "De documentaire Ne Me Quitte Pas heeft mij ontregeld en ontroerd zoals alleen grote kunst dat kan. Niels van Koevorden en Sabine Lubbe Bakker zijn bijzondere artiesten met een fascinerende visie op film maken. Dat net zij mijn verhaal het hunne zullen maken, vind ik een opwindende gedachte. Ik leef in blijde verwachting van vast iets belangwekkends op komst."
 

Meer van ons programma

Buladó
  • Film
  • Nederlands Film Festival

Buladó

Met: Everon Jackson Hooi, Tiara Richards, Felix de Rooij

Dinsdag 3 november20:30u
Love Sarah
  • Film

Love Sarah

Met: Celia Imrie, Shannon Tarbe, Rupert Penry-Jones

Donderdag 5 november20:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten