Kabul, City in the Wind

Anders dan wat in het programmaboekje staat, draait deze film om 20.00 uur. 

“Vader heeft me verteld op m’n broers te passen.”

Onvervaard en altijd op zoek naar passagiers stuurt Abas zijn gammele bus door de chaos van het door aanslagen getroffen Kabul. Maar zijn bus raakt defect en schuldeisers zeuren aan zijn hoofd. Verderop in de permanent in een stofwolk gehulde stad wonen de jonge tiener Afshin en zijn kleine broertje Benjamin. Hun vader is om veiligheidsredenen naar Iran vertrokken; Afshin is plots het hoofd van de familie. Hij doet samen met Benjamin zijn best hun vader niet teleur te stellen en neemt zijn taken in en om het huis bijzonder serieus. Naast deze impressies van het leven in Kabul laat regisseur Aboozar Amini zijn hoofdpersonen rechtstreeks in de camera vertellen. Over hun zorgen en hun dromen. Het dagelijks leven gaat door, met op de achtergrond de verwoesting.

In het programmaboekje van Februari Filmmaand is een nagesprek met de regisseur aangekondigd. Helaas is het nagesprek met regisseur Aboozar Amini geannuleerd. Hij bevindt zich op het moment van de vertoning in het buitenland. 

Goed doel
De gehele opbrengst uit de kaartverkoop gaat naar Abas, de buschauffeur uit de documentaire, en zijn twee broers. Zij gebruiken dit voor brandstof voor de winter. U kunt door middel van de kaartsoort die u kiest, beslissen wat u wilt bijdragen: € 10,50 of € 15,50.

Meer van ons programma

Pianocafé
  • Houten Presenteert

Pianocafé

Houtens Muziek Collectief

Zaterdag 9 maart 20:00u
Buitenbioscoop Edie
  • Film
  • Buitenbioscoop

Buitenbioscoop Edie

Met: Sheila Hancock, Kevin Guthrie, Paul Brannigan

Zaterdag 15 juni 22:30u
Buitenbioscoop A Casa Tutti Bene
  • Film
  • BUITENBIOSCOOP

Buitenbioscoop A Casa Tutti Bene

Met: Stefano Accorsi, Elena Cucci, Tea Falco, Carolina Crescentini, Pierfrancesco Favino

Zaterdag 29 juni 22:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten