Jonge Makers Playground

Jonge Makers Playgrounds is een initiatief van Aan de Slinger om beginnende makers een podium te bieden.

Startende theatermakers moeten veel vlieguren maken om uit te kunnen groeien tot de grote, bekende namen. Met onze Jonge Makers Playgrounds geven we jonge talenten uit verschillende disciplines een speelplek in ons theater.

Deze editie van Jonge Makers Playgrounds: 
Ronald ter Telgte en de afstudeervoorstelling van Tess Kosters

Kom kijken naar deze talenten geef ze de kans om te groeien! 

Weerzien - Ronald ter Telgte   
Over een naderende dystopie maar met hoop, als de juiste keuzes gemaakt worden. ​

Een druk zakenvrouw meldt zich voor een afspraak. Al snel bemerkt ze: het is geen doorsnee afspraak waar ze op wacht. Maar hoe zit het dan met haar plannen?
Op speelse wijze worden mens en aarde met elkaar in dialoog gebracht.
Ze zoeken naar een manier elkaar opnieuw te kunnen verstaan.

Versterkt met live muziek en met een vleugje hoop op de achtergrond vertelt ‘Weerzien’ het verhaal van een naderende dystopie. Leren we van onze fouten of zijn we gedoemd om altijd dezelfde keuzes te blijven maken?

Concept & Regie: Ronald ter Telgte
Spel: Fleur Favalli, Naut Quist, Yara Smit
Muziek: Anushka Chkheidze
Tekst: Lotte van de Poll
Visual Design: Lars Pubben
Scenografie & kostuumontwerp: Freek Veneman
Productie: Marit Schouwstra
Artistieke Begeleiding: Yannick Noomen

Zee - Tess Kosters
Wat als je opgroeit op een plek met niets? Waar je enkel een kleine supermarkt hebt en een bushalte. Met een bus waarvan je niet weet wanneer en of die überhaupt komt? Waar de wind en het zand je om de oren vliegt en je alleen je drie vrienden hebt. Vlucht je? of blijf je?
“ZEE” is een voorstelling over verlies en onvoorwaardelijke vriendschap. Vier vrienden die opgroeien als broers op een plek waar de straten en de huizen leeg zijn en je enkel elkaar hebt. Het is een voorstelling over vluchten, vechten en de angst hebben om te gaan. Een dynamische voorstelling waar het publiek wordt meegenomen naar een kustplaats, te midden van nergens en belandt in de wereld van de vier jongens en hun verlangens.

Tess Kosters, vierde jaars HKU Theatre in Education, is de maker van deze afstudeervoorstelling. Tess is theatermaker, maar vooral theatermens die haar werk maakt vanuit nieuwsgierigheid. Samen met haar team is ze voor deze voorstelling op onderzoek uitgegaan, door vanuit het thema te onderzoeken is ‘ZEE’ tot stand gekomen. Een voorstelling met een muzikaal vertellend aspect waarin ze het publiek meeneemt. Een voorstelling met een educatief randje en de mogelijkheid tot reflecteren op onze huidige maatschappij en wereld.

Regie: Tess Kosters 
Assistent regie: Koen van der Heijden
Productie: Mees Rooij
Muziek: Farmehr Farsian
Dramaturgie: Nona Wallerbosch
Scenografie: Freek Veneman 
Spel: Sam van Velzen
Spel: Caden Verduijn 
Spel: Roemer Gast
Spel: Thijs de Ruijg

 

 


 

Meer van ons programma

Annie Colère
  • Film

Annie Colère

Met: Laure Calamy, Zita Hanrot, India Hair

Vrijdag 2 juni19:45u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht