In Theorie

In zijn tweede programma haalt Andries Tunru, Culemborger van oorsprong, zijn psychologiediploma onder het stof vandaan. Met zichzelf als welwillend onderzoeksobject neemt hij het mens-zijn stevig onder de loep. Met slimme grappen, een aanstekelijke energie en vlijmscherpe improvisaties ontleedt hij opgewekt zijn -en daarmee onze- binnenwereld. Want waarom is de half-vijf-in-de-kroeg-Andries zo anders dan Kerst-bij-de-schoonouders-Andries? Is het wel zo onlogisch om racistisch te zijn? En wat doet het mentaal met je als je de finale van De Slimste Mens verliest van Snollebollekes? Van verliefd zijn tot verlegen, van hunnie tot wij: wie weet wat we tegenkomen! In ieder geval snelle stand-up, vette verhalen en prachtige liedjes. ‘Charisma, scherpte en goeie improvisatie… Tunru staat op het podium als een ervaren rot,’ schreef Het Parool over hem.

www.andriestunru.nl

 

“In zijn energieke, fysieke uitwerkingen herken je collega’s als Jochem Myjer, Lennette van Dongen en Ronald Goedemond”
Theaterkrant
“In zijn tweede soloshow bewijst cabaretier Andries Tunru zich een flitsend improvisator en een uitblinker in muzikale acts ”
NRC

Meer van ons programma

Tori et Lokita
  • Film

Tori et Lokita

Met: Pablo Schils, Mbundu Joely, Tijmen Govearts

Dinsdag 13 december19:45u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht