Ik alleen in de klas

Wat doet racisme en discriminatie met jongeren? In Aan de Slinger in Houten vindt maandagavond 2 maart een thema-avond plaats van Amnesty International Houten over racisme en discriminatie in Nederland.

 

We vieren 75 jaar vrijheid, voor iedereen? De avond start met de documentaire 'Ik alleen in de klas' van Karin Junger, o.a. bekend van de documentaire 'Malle Appie' over Albert Mol. Daarna is er de gelegenheid om onder leiding van Ben Loth, bekend van de mensenrechtendialoog van Amnesty, na te praten over het thema.

Een hoge score halen bij de Cito-toets en toch een vmbo-advies krijgen. Met vrienden naar de club en geweigerd worden door de uitsmijter. Grapjes van klasgenoten moeten ondergaan. Het zijn de vormen van alledaags racisme die de kinderen van regisseur Karin Junger en hun vrienden voor de kiezen krijgen. 

In 'Ik alleen in de klas' gaat regisseur Karin Junger, witte moeder van drie donkere kinderen, samen met haar familie de confrontatie aan met het racisme dat zij in hun dagelijks leven ervaren. Twaalf jongeren komen samen op een landgoed in Frankrijk. De groep bestaat uit Jungers kinderen en hun vrienden. Allen zijn gekleurd en hebben een gedeeld gevoel van uitsluiting in de Nederlandse samenleving. Door gebruik te maken van re-enactment worden pijnlijke situaties opnieuw vormgegeven. In deze eenvoudige, maar doeltreffende documentaire zien wij de impact die subtiele en minder subtiele vormen van racisme hebben op het leven van jonge Nederlanders.

Gratis tickets
Bestel de gratis tickets via de website (zie de linker kolom op deze pagina) of haal op de avond van de vertoning een gratis ticket bij de kassa, mits nog beschikbaar.

De avond wordt georganiseerd voorafgaand aan de Amnesty Collecteweek (9 t/m 14 maart). Aan de Slinger sponsort deze Amnesty avond. Meer informatie: www.houten.amnesty.nl 

4029

Meer van ons programma

Pianocafé
  • Houten Presenteert

Pianocafé

Houtens Muziek Collectief

Zaterdag 9 maart 20:00u
Poëziecafé
  • Gastbespeling

Poëziecafé

Anja Tekelenburg & Nico Croes

Zaterdag 8 juni 14:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten