Hope

Op maandagavond 14 december heeft het kabinet aangescherpte corona-maatregelen aangekondigd. Eén van de maatregelen is dat alle publiek toegankelijke locaties worden gesloten. Helaas moet ook Aan de Slinger haar deuren sluiten vanaf dinsdag 15 december tot en met dinsdag 19 januari. De programmering wordt verplaatst of afgelast.

Heeft u kaarten voor de film 'Hope' op dinsdag 15 december? De vertoning is verplaatst naar dinsdag 23  februari.

Heeft u kaarten voor de film 'Hope' op woensdag 16 december? De vertoning is verplaatst naar woensdag 24 februari. 

Bezoekers ontvangen per e-mail meer informatie over de ticketafhandeling. 

Een eerlijk en gevoelig drama van de Noorse filmmaker Maria Sødahl, gebaseerd op haar eigen ervaringen. Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar 3 maanden te leven hebt?

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja (Andrea Bræin Hovig) terug naar huis om kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas (Stellan Skarsgård), hun drie kinderen, en de drie kinderen uit Tomas' eerste huwelijk. Vlak voor kerst hebben Anja en Tomas nieuws gekregen dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld. 

De Noorse filmmaker Maria Sødahl debuteerde in 2010 met de film 'LIMBO', die destijds 5 Amanda's (Noorse Oscars) won. Negen jaar later is ze terug met 'Hope', die in wereldpremière ging op het Filmfestival van Toronto. Na de Europese première op het Filmfestival van Berlijn, won 'Hope' daar het Europa Cinemas Label.

“Nuchter verteld, met fenomenale acteurs in de hoofdrol.”
NRC
“Onsentimentele dramafilm over een langlopende liefde waarin het noodlot toeslaat, met prachtige, rake hoofdrollen.”
de Volkskrant

Meer van ons programma

Rifkin's Festival
  • Film

Rifkin's Festival

Met: Elena Anaya, Louis Garrel, Christoph Waltz

Woensdag 17 februari20:30u
Hope
  • Film

Hope

Met: Stellan Skarsgård, Andrea Bræin Hovig

Woensdag 24 februari20:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten