Het Zuiden

Het toneelstuk is afgelast. Het Zuiden is vlak voor het begin van de coronapandemie gemaakt. De samenleving is door de pandemie flink uitgedaagd. De tijden zijn veranderd en ons bewustzijn is gegroeid. Theatergroep Suburbia heeft daarop besloten het toneelstuk af te gelasten, omdat het aan zeggingskracht heeft verloren: het momentum van deze voorstelling is gepasseerd.

Wat verbergen we voor de ander en voor onszelf en tegen welke prijs durven we uit te komen voor onze diepste verlangens? En hoe onmogelijk is dat op de drempel van een burgeroorlog? Dat zijn de thema’s van Het Zuiden van de Amerikaanse bekroonde schrijver Julien Green. Het verhaal speelt zich af op een katoenplantage in het Zuiden van de Verenigde Staten. De Amerikaanse burgeroorlog staat op het punt van uitbreken, wanneer een jonge luitenant uit het Noordelijke leger smoorverliefd wordt op een planterszoon uit het Zuiden. Een liefde die daar niet mag bestaan. Het Zuiden is een meeslepende tragedie over hoe moeilijk het is om de waarheid onder ogen te komen.
www.theatergroepsuburbia.nl

Meer van ons programma

Pianocafé
  • Houten Presenteert

Pianocafé

Houtens Muziek Collectief

Zaterdag 12 november 20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht