Het Soundmakers project

Een avontuurlijk en kleurrijk concert van de Houtense Soundmakers onder leiding van de Canadese dirigent Christine Duncan en Houtense Edisonwinnaars zangeres Ineke Vandoorn en gitarist Marc van Vugt.
Geleid door cues van Christine improviseren de Soundmakers klanken, teksten, ritmes, emoties die worden verweven met de sfeervolle songs van Ineke en Marc. Soms lieflijk en mysterieus, dan weer emotioneel en
krachtig.

Het concert is het gezamenlijke slot van een project dat in drie steden plaatsvindt: Arnhem, Den Bosch en Houten. In iedere plaats hebben Soundmakers met Christine, Marc en Ineke het concert voorbereid. Er zullen dan ook heel wat Soundmakers op het podium staan hetgeen dit concert tot een unieke belevenis maakt. Aan het begin van het concert geeft Christine Duncan uitleg en demonstreert zij met de deelnemers en publiek hoe zij de klankvelden met haar cues creëert. Het concert zal worden opgenomen.

Christine Duncan werkt in Toronto in haar Element Choir met zogenaamde 'soundmakers': mensen in alle soorten en maten die graag hun stem gebruiken en hun mond goed open durven te doen (letterlijk en figuurlijk!), maar die zichzelf misschien geen zanger zouden noemen. Met het Element Choir werkte ze o.a.
samen met de beroemde Inuit zangeres Tanya Tagaq. Marc van Vugt en Ineke Vandoorn staan bekend om hun avontuurlijke en lyrische muziek en reizen daarmee de hele wereld over. Tijdens een van hun Canadese tournees zagen ze Christine aan het werk en besloten haar naar Nederland te halen.


www.inekevandoorn.com
www.marcvanvugt.com

Meer van ons programma

Flip Noorman
  • Muziek

Flip Noorman

zingt Tom Waits (in het Nederlands)

Vrijdag 15 december20:15u
Gullivers Reizen
  • Jeugd
  • 8+

Gullivers Reizen

Theater Sonnevanck & MaxTak Muziektheater

Zondag 17 december14:30u
RUDIVERSUM
  • Cabaret

RUDIVERSUM

Ruud Smulders

Donderdag 21 december20:15u
Rocco & Sjuul
  • Film

Rocco & Sjuul

Met o.a.: Beppie Melissen, Sabri Saad El-Hamus, Anniek Pheifer

Zondag 24 december14:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht