Het Soundmakers project

Een avontuurlijk en kleurrijk concert met Houtenaren die het leuk vinden om hun stem te gebruiken, maar die misschien geen zanger zijn. Geleid door de Canadese dirigent Christine Duncan improviseren de ’Soundmakers’ klanken, teksten, ritmes, emoties. Zo creëren ze hele werelden, verweven met de sfeervolle songs en improvisaties van de Houtense Edisonwinnaars zangeres Ineke Vandoorn en gitarist Marc van Vugt.
 

Jaren geleden ontmoetten de Houtense zangeres Ineke Vandoorn en gitarist/componist Marc van Vugt de Canadese dirigente/zangeres Christine Duncan die in Toronto met zogenaamde 'soundmakers' werkt: mensen, in alle soorten en maten, die graag hun stem gebruiken en hun mond goed open durven te doen (letterlijk en figuurlijk!), maar die zichzelf geen zanger zouden noemen. Onder leiding van Christine improviseren zij door middel van cues, klankvelden, sounds, ritmes, emoties en creëren zo hele werelden. Soms doen ze dit zelfstandig, maar de soundmakers worden ook ingezet tijdens concerten van anderen, bijvoorbeeld bij concerten van de beroemde Inuit zangeres Tanya Tagaq. Tijdens een van hun Canadese tournees woonden Ineke en Marc in Toronto een repetitie bij van de soundmakers en werden direct super enthousiast. Niet alleen omdat Christine Duncan een fenomeen is en we sowieso gek van de stem zijn, maar ook omdat je op die manier kunt samenwerken met een groep mensen waarmee je normaal het podium niet deelt. 
 

Meer van ons programma

Mindful Mess
  • Houten Presenteert

Mindful Mess

Jongeren van Shine

Zaterdag 10 juni20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht