Het Detectiveparadijs

Hans Aarsman geeft theatercolleges aan de hand van nieuwsfoto’s. Hij leert je te kijken, nog eens te kijken, beter te kijken, anders te kijken..., tot je ineens ziet wat je eerst niet zag. Altijd met een thema. Dit keer: hoe je van waarneming naar theorie gaat, en weer terug. Uit een waarneming een theorie afleiden is niet alleen het werk van wetenschappers en detectives.
Iedereen doet het de hele dag, zonder erbij stil te staan. Daarbij worden zoveel kapitale fouten gemaakt, dat het geen kwaad zou kunnen dat proces eens onder de loep te nemen. Minder zorgen, minder poeha, betere ideeën, betere beslissingen. Aan de hand van nieuwsfoto’s wordt de methode uit de doeken gedaan en dan is het tijd voor een heuse cold case.

www.hansaarsman.nl  

 

“We kijken naar een man die het liefst zou leven in zijn favoriete detectives. Zo lang hij zijn omgeving maar blijft bevragen, wordt hij misschien vanzelf Sherlock Holmes. Voor hem is dát het paradijs. Zijn onvermoeibare enthousiasme werkt aanstekelijk op de zaal. Aarsman komt over als je favoriete docent: hij spreekt het publiek direct aan met vlotte tong, maakt veel grapjes tussendoor en wijdt af en toe uit naar een persoonlijke anekdote. Het publiek mag volop meedenken en naarmate de voorstelling vordert, proberen toeschouwers steeds vaker om de fotodetective te slim af te zijn.”
Theaterkrant
“De lol van een avondje Aarsman zit hem in de geestige, nerderige manier waarop hij bewijs verzamelt om eerste aannames onderuit te schoffelen en nieuwe theorieën te staven. Dat lukt hem bij deze vos glansrijk. ”
Het Parool
“Er zit veel humor in Detectiveparadijs, maar wat Aarsman vertelt verdient ook serieuze aandacht. De moraal van het verhaal, die Aarsman op een hilarische manier voor het voetlicht brengt, is dat je niet te snel van alles moet invullen. Je moet aannames testen en je oordeel uitstellen. Het is zijn levenshouding geworden...originele voorstelling.”
Scènes

Meer van ons programma

De Terugreis
  • Film

De Terugreis

Met: Martin van Waardenberg, Leny Breederveld

Donderdag 18 april19:45u
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht