Het Debuut

Ieder jaar zorgt producent Rudolphi Producties voor een avond vol jong aanstormend theatertalent: Het Debuut! Een avontuurlijke avond waar de kersverse makers je mee in hun belevingswereld nemen. De jury van Het Debuut heeft voor voorstellingen gekozen die zich alle drie hebben laten inspireren door schoonheid en troost.

U krijgt dit jaar drie verschillende voorstellingen voorgeschoteld: Me, Myself and Sir Roger Scruton van Caro Derkx, Vaste Grond van Kathlyn Wuyts en voorstelling die z.s.m. bekend wordt. 

Caro Derkx - Me, Myself and Sir Roger Scruton (Toneelacademie Maastricht - Performance)
Tijdens haar studie komt Caro Derkx in aanraking met het gedachtegoed van de Britse conservatieve filosoof Roger Scruton. Scruton was de scriptiebegeleider van Forum voor Democratie politicus Baudet. Derkx neemt de uitgesproken opvattingen van de filosoof onder de loep en raakt betoverd door zijn wereldbeeld. Kun je je eigen beperkingen ontstijgen en dichter bij de ander komen? Wat is het spanningsveld tussen ‘ik’ en de ‘ander’? Een intieme solo waarin documentaire, theater, video en literatuur op unieke wijze samensmelten.

“meesterlijke politiek-psychologische ideeënthriller die zijn weerga zelfs in het gevestigde theaterveld niet kent.” aldus de Theaterkrant, de jury van Het Debuut sluit zich hier volledig bij aan.

Kathlyn Wuyts - Vaste Grond
Academie voor Theater en Dans - Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie
Hoe kijk je in de toekomst terug op het leven waar je nu net aan bent begonnen? Kathlyn Wuyts interviewde voor Vaste Grond de serviceflatbewoners van het woonzorgcentrum Regina Coeli in Brugge, de stad waar zij zelf opgroeide. Hun verhalen vormen de basis van een intieme, muzikale voorstelling. Nieuwsgierig, een beetje bang voor de toekomst en met een verlangen naar eenvoud, onderzoekt ze samen met het publiek mogelijke antwoorden op deze vraag.

“een liefdevolle, intieme vertelling” aldus de jury van Het Debuut

Een gastheer/vrouw (Peer van de Berg of Janske Dekkers) introduceert de makers en leidt na afloop een nagesprek. 

www.rudolphiproducties.nl

Meer van ons programma

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten