Grutto! De Reis van onze nationale vogel

De grutto is eigenlijk de Nederlandse ‘polder-panda’; onze nationale vogel levend in onze weilanden. In rap tempo verdwijnt de vogel uit ons land. Het oer-Hollandse beeld van de parmantige steltloper in de bloemrijke weilanden van onze polders is steeds vaker met een lampje te zoeken. Hoe kan dat? En wat zegt dat over ons landschap? 

Deze natuurdocumentaire vertelt op unieke wijze het magistrale verhaal van de grutto die symbool staat voor de rol van biodiversiteit in onze huidige samenleving. Een indrukwekkende reis in tijd en ruimte waarin vogels én boeren hun best doen om te overleven.

Inleiding door regisseur Ruben Smit
Op donderdag 29 september geeft regisseur Ruben Smit voorafgaand aan de vertoning een inleiding van ‘Grutto! De Reis van onze nationale vogel’. Ruben Smit won al eerder een Gouden Kalf won voor zijn documentaire ”De Nieuwe Wildernis”. Aan de hand van beeld zal Ruben Smit tijdens zijn inleiding vertellen over het maakproces van zijn documentaire. De inleiding start om 19.45 uur.

“Voortreffelijke natuurfilm toont hoe de grutto nog nét overleeft in Nederland”
NRC

Meer van ons programma

Elvis
  • Film

Elvis

Met: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge, Helen Thomson

Donderdag 22 september19:45u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht