Groeten uit de GGZ

Deze voorstelling is een Jonge Makers Playground. Een avond waarbij Aan de Slinger het podium biedt aan jonge talenten. 

‘Groeten uit de GGZ’ neemt je mee in de kliniek. Dat betekent een kennismaking met zweverige therapeuten, een onbereikbare crisisdienst, niet-bewezen controversiële behandelmethoden en de gevoelens van wanhoop en zelfstigma die je als cliënt kunt ervaren. Op humoristische, doch rake wijze delen Nicky & Daniëlle hun eigen ervaringen als cliënt, zorgprofessional en naaste. Ze steken hier en daar de draak met de GGZ en de gebreken in het zorgsysteem, maar vertellen ook over de waarde die therapie in hun herstelproces heeft gehad. Muziek en sketches worden ingezet om psychische problematiek een centrale plaats op het toneel te geven en om in alle worstelingen vooral ook wat hoop te bieden.

Nagesprek
Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met het publiek mogelijk. Het doel van dit gesprek is onder andere om ervaringen m.b.t. de besproken thema’s uit te wisselen en discussiepunten vanuit verschillende perspectieven te bespreken. Daarnaast hopen we vooral ook een beetje steun te kunnen bieden aan de mensen die zich – op wat voor manier dan ook – in de thematiek herkennen.

Meer van ons programma

Ten Aarzel
  • Cabaret

Ten Aarzel

Pieter Verelst

Donderdag 12 oktober20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht