Een film met een heel actueel thema van de beroemde Franse regisseur François Ozon!

Alexandre, François en Gilles zijn jeugdvrienden van in de veertig. Alexandre is katholiek, François is avontuurlijk aangelegd en Gilles is een erg gevoelige man. Het drietal ziet elkaar terug en ze worden allen met hun persoonlijke ervaringen geconfronteerd.

Alexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke kerk bekend te maken. Ze zijn met stomheid geslagen als de hoeveelheid slachtoffers duidelijk wordt en als blijkt dat het misbruik tot in de hoogste kringen binnen de kerk is verzwegen. De gevolgen van het onthulde schandaal zijn niet te overzien en zal hun levens voorgoed veranderen.

“Met grote zorgvuldigheid zet Ozon de zoektocht van een misbruikslachtoffer uiteen. Een haarfijne ontleding en een rijkgeschakeerd monument voor misbruikslachtoffers ineen.”
De Volkskrant
“Opvallend sobere en directe film van Ozon, die normaal graag provoceert maar zich in dit waargebeurde verhaal strikt aan de feiten houdt. Inspirerend en onthutsend tegelijk.”
VPRO Cinema
“De film is geen woedende aanklacht tegen de kerk, eerder een onderzoek naar alle contradicties en complexiteiten. Ozon laat het hele scala aan reacties voorbij komen.”
Trouw

Meer van ons programma

Vogel
  • Toneel

Vogel

Bram van der Vlugt & Thijs Prein

Donderdag 25 april20:15u
God Only Knows
  • Film

God Only Knows

Met: Monic Hendrickx, Elsie de Brauw, Marcel Musters

Vrijdag 26 april20:00u
A Private War
  • Film

A Private War

Met: Rosamund Pike, Jamie Dornan, Tom Hollander, Stanley Tucci

Donderdag 2 mei20:00u
Le Grand Bain
  • Film

Le Grand Bain

Met: Mathieu Amalric, Benoît Poelvoorde en Virginie Efira

Vrijdag 10 mei20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten