God Only Knows is een feest van herkenning en gaat over fricties en de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen.

Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Marcel Musters spelen de hoofdrollen in deze ontroerende tragikomische vertelling van regisseur Mijke de Jong. Mijke’s vorige film Layla M. was in 2017 de Nederlandse Oscar inzending voor beste buitenlandse film.

Twee totaal verschillende zussen bekommeren zich op elk hun eigen manier om hun broer die overspannen thuis zit. De familieverhoudingen komen al snel onder spanning te staan wanneer de zussen voor hun broer moeten zorgen. En de vraag is; wat houdt dit zorgen dan in? Terwijl ze naar buiten toe proberen om een zinvol leven te leiden laten ze naar elkaar alle decorum vallen zoals alleen broers, zussen of geliefden dat kunnen doen.

“Een psychologische film, die naast de dynamiek tussen broers en zussen, ook gaat over het geloof dat zij van huis uit mee hebben gekregen. Het verhaal speelt zich af in de week voor Pasen, waarbij het lijdensverhaal van Jezus duiding geeft aan het leed van de personages. Niet alleen het gelaagde verhaal, maar ook het overtuigende spel van de acteurs, maken het tot een adembenemende film.”
NRC

Meer van ons programma

A Private War
  • Film

A Private War

Met: Rosamund Pike, Jamie Dornan, Tom Hollander, Stanley Tucci

Donderdag 2 mei20:00u
Zangcafé
  • Event

Zangcafé

Reuring Aan de Slinger i.s.m. HMC

Vrijdag 17 mei20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten