Gezocht: konijn

'Oei Oei bevolkingsgroei' kan wegens omstandigheden niet doorgaan. Gelukkig kunnen we een heel leuk alternatief bieden, namelijk 'Gezocht: konijn': eveneens gemaakt door René Geerlings en uitgevoerd door hetzelfde gezelschap (Maas theater en dans). 

In Gezocht: konijn gaan drie politieagenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Konijnen houden zich namelijk niet aan de regels. Ze graven overal holen zonder daar een vergunning voor te vragen, eten wortels waar ze niet voor hebben betaald en poepen op straat. Ze hebben enorme oren, maar luisteren ho maar. Er begint een achtervolging waarbij het konijn, in de vorm van een vingerpop, steeds ergens anders in de miniatuurstad verschijnt. Uiteindelijk blijkt de stad overgenomen door konijnen en groeien er zelfs bij de baas van de politie konijnenoren. Help je ons mee deze zaak op te lossen?

René Geerlings over Gezocht: konijn 
“Toen ik gevraagd werd iets te maken voor 3+, dacht ik "Hoe krijg je die peuters eigenlijk stil?". Zelf was ik toen ik zo oud was altijd zwaar onder de indruk van politieagenten. Het zou dus CSI Miami moeten worden voor driejarigen. Ook wilde ik iets doen met schaal, zodat de doelgroep zich eens groot zou voelen in plaats van klein. Vandaar de maquette.”

Makers
Regie/decor: René Geerlings
Spel: Henke Tuinstra, Gianni Noten, Sytze Bouma 
Regieadvies: Dorien Folkers, Moniek Merkx
Regie-assistent: Esther Schouten

www.maastd.nl
 

“Ludiek miniatuurtheater met letterlijk en figuurlijk een dubbele bodem.”
Volkskrant
“Voorstelling waarbij je gegarandeerd van flapoor tot flapoor moet lachen.”
directeur Imaginate, Edinburgh
“Het mooi vormgegeven miniatuurspel, met politiepoppetjes die met loeiende sirene jacht maken op het slimme konijntje, is een feest. Niet alleen kinderen, maar ook ouders krijgen er geen genoeg van om te zien hoe er steeds meer brutale konijnen door de stad huppelen.”
Trouw
“Een oergeestige voorstelling (...) Gecombineerd met heerlijk slapstickspel van drie vaardige acteurs is de voorstelling een klein feestje voor iedereen vanaf drie jaar.”
Theatermaker

Meer van ons programma

Une nuit
  • Film

Une nuit

Met: Alex Lutz, Karin Viard

Donderdag 14 december19:45u
Coup de chance
  • Film

Coup de chance

Met: Lou de Laâge, Niels Schneider, Valérie Lemercier, Melvil Poupaud

Donderdag 4 januari19:45u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht