Future Citizens

Future Citizens, een theaterproject geïnspireerd op het Afrikaanse gezegde ‘de mensen die je ontmoet in een land bepalen jouw toekomst’, is een nieuwe productie van New Dutch Connections (NDC) om de carrièrekansen voor nieuwkomers te vergroten en het lokale netwerk om hen heen te inspireren bij hun inburgering.

Als iemand nieuw is in ons land dan heeft diegene immers vaak nog geen (professioneel) netwerk, terwijl dit belangrijk is om op de Nederlandse arbeidsmarkt te slagen. Tijdens Future Citizens wordt een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn plek in Nederland gevonden heeft. De integratie-ervaringen van de zogenoemde ‘verhalendragers’ staat hierin centraal. Wat was zijn/haar ervaring met de Nederlandse werkvloer en welke stappen zette hij/zij om te komen waar hij/zij nu staat? Welke uitdagingen heeft hij/zij overwonnen en wie heeft daarbij geholpen?

Meer van ons programma

Revoir Paris
  • Film

Revoir Paris

Met: Virginie Efira, Benoît Magimel, Grégoire Colin

Donderdag 1 juni19:45u
Annie Colère
  • Film

Annie Colère

Met: Laure Calamy, Zita Hanrot, India Hair

Vrijdag 2 juni19:45u
Une belle course
  • Film

Une belle course

Met: Dany Boon, Line Renaud, Alice Isaaz, Jérémie Laheurte

Donderdag 15 juni19:45u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht