For Sama (i.s.m. Amnesty International)

De Internationale Dag van de Rechten van de Mens is 10 december. Rond die tijd vraag Amnesty Houten elk jaar extra aandacht voor die rechten. Omdat de schending van mensenrechten constant doorgaat!

In Houten wordt 8 december onder meer een filmavond in samenwerking met Aan de Slinger georganiseerd. In de documentaire 'For Sama' komt o.a. naar voren hoe belangrijk mensenrechten zoals leven in vrijheid en vrede zijn. 

Verder organiseert Amnesty Houten een digitale brievenschrijfavond op 10 december, zie voor info www.houten.amnesty.nl

De documentaire 'For Sama' is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. 

Een jonge arts (Hamza Al-Khateab) en een jonge journalist (Waad al-Kateab) worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. 

Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast. Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal wat uiteindelijk doelwit wordt van een nieuw bombardement. De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen. 

De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kateab en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire.

Meer van ons programma

Love Sarah
  • Film

Love Sarah

Met: Celia Imrie, Shannon Tarbe, Rupert Penry-Jones

Woensdag 2 december20:30u
Corpus Christi
  • Film

Corpus Christi

Met: Eliza Rycembel, Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna

Donderdag 10 december20:30u
Corpus Christi
  • Film

Corpus Christi

Met: Eliza Rycembel, Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna

Vrijdag 11 december20:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten