The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los.

Anne (Olivia Colman) zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. 

Zijn verbluffende acteerprestatie leverde Hopkins zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Hij verfilmde zelf zijn succesvolle toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.

Filmclub
Sinds oktober 2017 organiseren Aan de Slinger en ‘van Houten&co’ de Filmclub. Eén keer per maand op woensdagochtend kijkt u een film uit het reguliere filmprogramma. De film wordt ingeleid en na afloop krijgt u een kopje koffie of thee terwijl de inleider u dan nog wat meer vertelt over de achtergronden van de film. U kunt de ochtend desgewenst afsluiten met een lunch, verzorgd door cateraar Deksels Lekker.

“Aangrijpend en respectvol”
de Volkskrant
“Uitzonderlijke rol van Hopkins”
Empire

Meer van ons programma

  • Cabaret
  • try-out

Hou dat vast

Veldhuis & Kemper

Dinsdag 5 oktober20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht