Filmclub: Little Women

Romantische dramafilm naar het beroemde boek ‘Onder moeders vleugels’ van Louisa May Alcott.  

Een stapel weergaloze jurken, een klassiek verhaal en een topcast: Saoirse Ronan ('Lady Bird'), Timothée Chalamet ('Lady Bird'), Laura Dern (‘Marriage Story'), Florence Pugh (‘Midsommar’, Emma Watson (‘Harry Potter’) en Meryl Streep. De vier zusjes March groeien op tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. De een wil niets liever dan trouwen met een rijke man, de ander zal koste wat het kost onafhankelijk blijven.  

De Filmclub
Deze filmvertoning maakt deel uit van de Filmclub. Gaat u liever overdag dan in de avonduren naar de film? Treft u graag andere filmliefhebbers? Praat u graag met andere bezoekers na over de film? Dan is de Filmclub iets voor u.

Sinds 2016 organiseren Aan de Slinger en ‘van Houten&co’ de Filmclub. Eén keer per maand op woensdagochtend kijkt u samen een film uit het reguliere filmprogramma van Aan de Slinger. U bent welkom vanaf 09.45 uur in Aan de Slinger. De film start om 10.30 uur. De film wordt ingeleid en na afloop krijgt u een kopje koffie of thee terwijl de inleider u dan nog wat meer vertelt over de achtergronden van de film. Het is mogelijk om de ochtend af te sluiten met een (warme) lunch.

Onze huiscateraar Deksels Lekker biedt een middagmaal aan bestaande uit een belegd biologisch broodje, stukje quiche, soep en salade. De Deksels Lekkere lunch kost € 7,50. U kunt de lunch voorafgaand aan de film bestellen, dan staat het na de film voor u klaar.

“Fijn, epos-achtig kostuumdrama over het wel en wee van de zussen March. Laura Dern en Meryl Streep zijn gedenkwaardig. ”
Trouw
“Intelligente nieuwe versie van geliefd Little Women. Uitstekend gespeeld door Saoirse Ronan en Florence Pugh.”
NRC
“(Gerwig) weet een geheel eigen draai te geven aan het bekende verhaal. Genomineerd voor zes Oscars, waaronder – zeer terecht – voor beste hoofdrol (Ronan) en beste bijrol (Pugh).”
VPRO Cinema
“Juist als het korset te benauwend dreigt te worden, breekt Little Women eruit los. De acteurs zijn alles in topvorm.”
de Volkskrant

Meer van ons programma

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten