Filmclub: Judy

Een biografische, dramafilm over de legendarische Judy Garland. Met Renée Zellweger in de hoofdrol.

Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. Ondersteund door de bekende liedjes, waaronder ‘Somewhere Over the Rainbow’, vertolkt Renée op indrukwekkende wijze de rol van deze grootsheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy Garland heeft geleefd.

De Filmclub
Deze filmvertoning maakt deel uit van de Filmclub. Gaat u liever overdag dan in de avonduren naar de film? Treft u graag andere filmliefhebbers? Praat u graag met andere bezoekers na over de film? Dan is de Filmclub iets voor u.

Sinds 2016 organiseren Aan de Slinger en ‘van Houten&co’ de Filmclub. Eén keer per maand op woensdagochtend kijkt u samen een film uit het reguliere filmprogramma van Aan de Slinger. U bent welkom vanaf 09.45 uur in Aan de Slinger. De film start om 10.30 uur. De film wordt ingeleid en na afloop krijgt u een kopje koffie of thee terwijl de inleider u dan nog wat meer vertelt over de achtergronden van de film. 

Het is mogelijk om de ochtend af te sluiten met een (warme) lunch. Onze huiscateraar Deksels Lekker biedt een middagmaal aan bestaande uit een belegd biologisch broodje, stukje quiche, soep en salade. De Deksels Lekkere lunch kost € 7,50. U kunt de lunch voorafgaand aan de film bestellen, dan staat het na de film voor u klaar.

“Judy is de fenomenale comeback van Bridget Jones Diary actrice Renee Zellwegger”
Filmprogrammeur en -inleider
“Tamelijk ongecensureerd beeld van Judy Garland in haar nadagen, die van jongs af aan verslaafd was aan pillen en permanent wankelde tussen zenuwinzinking en glorieuze comeback. Hoe maak je daar een film over zonder te vervallen in voyeurisme? Dan kan alleen door ook Garlands warmte, charme en overgave aan het publiek te vangen. Dat is gelukt, met name door Renée Zellweger.”
NRC
“Het acteren van Renée Zellweger geeft Judy een dosis doorvoeld realisme”
de Volkskrant
“een geweldige krachttoer van de formidabele Renee Zellweger”
AD

Meer van ons programma

Filmclub: Mi Vida
  • Film
  • Filmclub

Filmclub: Mi Vida

Met: Loes Luca, Elvira Mínguez, Loïc Bellemans, Mark Kraan

Woensdag 18 december10:30u
Filmclub: La Belle Époque
  • Film
  • Filmclub

Filmclub: La Belle Époque

Met: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant

Woensdag 19 februari10:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten