Great Falls, Montana, jaren zestig. Een enorme brand bedreigt de wouden van de noordwestelijke Amerikaanse staat Montana en de overheid komt handen te kort om het gevaar af te wenden.

De gevoelige, veertienjarige Joe is het enige kind van Jeanette en Jerry, die op een golfbaan werkt. Wanneer hij zijn baan verliest en daarmee een doel in zijn leven, laat Jerry zijn vrouw en kind achter en sluit hij zich aan bij de brandweerlieden die een grote bosbrand bij de Canadese grens bestrijden. Joe wordt gedwongen de rol van man in het huis op zich te nemen en ziet hoe zijn moeder een eigen avontuur begint, een affaire met een oudere man. Carey Mulligan (Drive, An Education), Jake Gyllenhaal (Nocturnal Animals, Brokeback Mountain), Ed Oxenbould (Paper Planes) en Bill Camp (Molly’s Game, Loving) spelen de hoofdrollen in Wildlife, het ijzersterke regiedebuut van acteur Paul Dano (There Will Be Blood, Little Miss Sunshine) naar het gelijknamige verhaal van topauteur Richard Ford.

“Carey Mulligan is deft in Paul Dano's beautifully melancholic directorial debut”
The Telegraph
“Wildlife is a domestic drama both sad and terrifying. The entire cast does exceptional work (Oxenbould is an exciting find), but the movie is anchored by Mulligan, who gives the best performance of any I’ve seen in film this year. Dano’s direction is meticulous in every respect, and a remarkable directorial debut.”
The New York Times

Meer van ons programma

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten