Het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (Christian Bale), één van de belangrijkste Vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Van de makers van The Big Short.

Vice vertelt het verhaal over hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als Vicepresident van George W. Bush (Sam Rockwell). Hij gaf het land en de wereld opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt.

“Een scherpe, verrassende en dappere komedie met een bijtend gevoel voor humor dat nooit ergerlijk wordt of uitgeput raakt. ”
The Hollywood Reporter
“De meest bijzondere transformatie van de 44-jarige Britse acteur heeft hij echter pas net ondergaan. Hij scheerde zijn hoofd kaal, blondeerde zijn wenkbrauwen en kwam een kilo of twintig aan. Het resultaat? Dick Cheney, de beruchte vice-president die Amerika in een niet te winnen oorlog sleepte, zijn eigen bevolking bespioneerde en waterboarding eerder regel dan uitzondering maakte als de rechter hand van president George W. Bush.”
Esquire over acteur Christian Bale

Meer van ons programma

Vertelcafé
  • Event
  • verhalenvertellen

Vertelcafé

Saskia Bangma en Henk Gilhuis

Woensdag 20 februari 20:00u
Za 23 feb Mix & Match
  • Event
  • Februari Filmmaand / Mix & Match

Za 23 feb Mix & Match

Een dag in het teken van ruimte en het heelal

Zaterdag 23 februari
Vice
  • Film

Vice

Met: Christian Bale, Amy Adams, Sam Rockwell, Steve Carell

Dinsdag 16 april20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten