1850, het Wilde Westen is volledig in de ban van goudkoorts. De beruchte huurmoordenaars en broers Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen. Daarbij krijgen ze de hulp van de sluwe Morris.

Warm laat zich echter maar moeilijk vangen en wat begon als een routineopdracht, wordt al gauw een erbarmelijke en gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land. Maar is Morris eigenlijk wel te vertrouwen en wat is Warm's geheim dat hem zo waardevol maakt? Meer en meer begint Eli zich af te vragen waar hij in hemelsnaam aan begonnen is.

The Sisters Brothers is gebaseerd op het zwart-komische boek van Patrick DeWitt. De film is de eerste Hollywoodproductie voor Palme d’Or-winnaar Jacques Audiard (Un Prophète, De Rouille et d’Os).

“Locaties, camerawerk, kostumering en de muziek van Alexandre Desplat zijn prachtig. Ook is de rolbezetting ijzersterk, met naast Joaquin Phoenix en John C. Reilly als de Sisters-broers ook Riz Ahmed en Jake Gyllenhaal. Veel aspecten van deze opmerkelijke film stemmen tot nadenken, vooral de vraag welke samenleving we eigenlijk willen. Warms idealisme is zo aanstekelijk dat iedereen ervan in de ban raakt. Ook de toeschouwer.”
NRC
“De zwartkomische, grillige western zet wel meer zaken met succes op zijn kop.”
de Volkskrant

Meer van ons programma

The King
  • Film

The King

Met: Alec Baldwin, James Carville, Chuck D

Dinsdag 15 januari20:00u
Talent On The Move
  • Dans
  • try-out

Talent On The Move

Holland Dance Festival/Codarts Rotterdam

Woensdag 23 januari20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten