De charmante Forrest Tucker (Robert Redford) is al ruim op pensioengerechtigde leeftijd, maar nog
steeds één van de meest succesvolle bankovervallers van de 20e eeuw.

Wanneer hij ook nog de vrouw van zijn dromen ontmoet lijkt zijn leven compleet. Maar wanneer de jonge detective John Hunt (Casey Affleck) een klopjacht organiseert op Forrest en zijn handlangers,ontstaat er al snel een kat en muis spel waarbij zelfs Hunt de charmes van Forrest niet kan weerstaan. Samen met up-and-coming regisseur David Lowery (A Ghost Story), generatiegenoot Sissy Spacek, Tom Waits en Oscarwinnaar Casey Affleck, sluit Robert Redford zijn immense acteercarrière af.

De film van David Lowery is in feite één lange hommage aan de charismatische acteur die in 1965 debuteerde op het witte doek. Lowery gebruikt in zijn verhaal wat oude foto’s van een nog jonge Redford en laat een kort moment zien uit The Chase (1966), met Redford als ontsnapte gevangene.

“The Old Man & the Gun heeft een heerlijk loom tempo, met sfeervolle jazz en fijne terzijdes, zoals een prachtige monoloog van Tom Waits. Zolang Tucker banken berooft, leeft hij; een gevoel dat Redford ook moet hebben: hopelijk stopt hij toch nog niet met acteren.”
NRC
“Spectaculair in zijn ingetogenheid. ”
De Volkskrant
“Een charmante misdaadkomedie met talrijke verwijzingen naar de vorige rollen van Redford.”
AD
“Heerlijk om te mijmeren over al het moois dat Robert Redford heeft gemaakt.”
Trouw

Meer van ons programma

De Dirigent
  • Film

De Dirigent

Met: Christanne de Bruijn, Richard Sammel, Benjarmin Wainwright

Woensdag 12 december20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten